Sawasdee Ka

Hartelijk welkom! Thailand, Land van de glimlach, is waarschijnlijk een van de meest complexe landen van Zuidoost Azië. Geografisch gelegen tussen Maleisië, Cambodja, Laos, Myanmar,de Golf van Thailand en de Andaman Zee.

De Mekong Rivier is voor een groot deel de natuurlijke Noord- en Oostgrens met Laos en de rivier Moei is voor een deel de natuurlijke Westgrens met Myanmar.

Thailand is inmiddels wereldwijd bekend om zijn vele fraaie tempels, mooie stranden en heerlijke keuken. De vele eetstalletjes en kleine restaurants bepalen voor een groot deel het straatbeeld. Je ziet altijd wel mensen eten. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat.

Thailand ligt halfweg tussen India en China. De thaise keuken is sterk beïnvloed door deze twee zeer verschillende culturen en heeft het er zijn eigen specifieke smaken aan toegevoegd. Het noorden, oosten, zuiden en westen van het land hebben ook weer ieder hun eigen smaak en keuken.

Een Thaise maaltijd biedt een combinatie van tegenovergestelde, maar elkaar aanvullende smaken: zoet, heet, zuur, zoutig en soms bitter. Het streven is naar de exacte balans hiervan.